Belangrijke meetinstructies voor raamdecoratie

Op deze pagina leggen we stap voor stap een aantal belangrijke meetinstructies uit, lees deze aandachtig.

Tips

Meet de breedte

Teken de breedte af met het passtuk op het kozijn. Doe dit op drie plekken. Noteer de kleinst gemeten breedtemaat tussen de streepjes en haal hier 3 mm vanaf. Dit is de bestelmaat.

Passtuk inmeten op glaslat
Aftekenen links

Passtuk op rechter glaslat
Aftekenen rechts

Meet de hoogte

Teken de hoogte af met het passtuk op het kozijn. Doe dit op drie plekken. Noteer de kleinst gemeten hoogtemaat tussen de streepjes en haal hier 3 mm vanaf. Dit is de bestelmaat.

Passtuk op glaslat inmeten bovenkant
Aftekenen bovenkant

Passtukje op onderkant glaslat
Aftekenen onderkant

Rooster op het glas

Heeft het raam een rooster op het glas zitten. Zet het passtuk tegen het rooster aan zodat deze niet afgesloten wordt. Het passtukje mag aan de onderkant van het rooster iets overlappen maar de luchtstroming niet belemmeren. Meet de hoogte dan tussen de onderste streep tot onderkant rooster en haal hier 3 mm vanaf. Dit is de bestelmaat.

Hoogte tot rooster

Passtukje op onderkant glaslat

Aftekenen onderkant

Verdiepte glaslatten

Heeft het raam verdiepte glaslatten? Dat is geen probleem als de glaslatten niet dieper dan 1,5 mm ligt kan je de normale meetwijze met het passtuk volgen. Ligt deze dieper dan 1,5 mm? Meet dan de breedte en hoogte op de glaslatten met het passtuk, zie afbeelding hiernaast, en haal hier 3 mm vanaf. Dit is de bestelmaat.

Verdiepte glaslat

Verdiepte glaslat FOUT

Snel bezorgd

Laagste prijsgarantie

2 jaar garantie