Een inzethor is een raamhor. Gemaakt van een aluminium profiel dat is voorzien van gaas. En is bijzonder geschikt voor draai-kiepramen. Het inzetscherm kan ook geplaatst worden met (sommige) naar binnen draaiende ramen. Inzethorren zijn een goede manier om insecten zoals muggen, vliegen en spinnen buiten te houden.

Het frame klemt zich door middel van veren aan de bovenzijde in het frame en kan het hele jaar door blijven zitten. Wanneer de inzethor uit het raam moet worden gehaald, kunt u deze in een handomdraai met 2 handen verwijderen.

Helpt een inzethor ook tegen hooikoorts?

Voor mensen met een pollenallergie; We weten hoe je je voelt, en we hebben ook de oplossing! pollengaas! Inzethorren kunnen worden uitgerust met verschillende soorten gaas:

  • Standaard gaas
  • Petscreen gaas (voor de kat die graag naar buiten gaat)
  • Extra verfijnd pollengaas

Door de kleine gaatjes van het pollengaas blijft het stuifmeel buiten. Zo kunt u binnen toch genieten van frisse lucht.

Hoe weet ik of deze hor in mijn raam past?

Je wilt een inzethor bestellen maar je weet niet of deze in uw kozijn past. We hebben op onze website een handige hulp met verschillende soorten ramen, bijvoorbeeld draaikiep of naar binnendraaiend. Je klikt daar op jouw type kozijn en wij helpen u naar een pagina met de meest geschikte horren.

Wil je weten of je raam nog sluit na plaatsing?

Test het met een 0,9 mm dik stuk papier in alle hoeken tussen het kozijn en raam. Als het raam wel sluit maar wel een beetje moeilijk is, kun je het opnieuw afstellen. Sluit het raam niet meer dan is een klemscherm wellicht een betere optie.

Hoe plaats ik deze hor?

Een inzethor is eenvoudig in het kozijn te plaatsen. De inzethor komt aan de buitenzijde van het raam. Je opent het raam volledig voordat je de inzethor installeert. Het gaasluik is het deel dat door het raam moet steken. Er is een lip rond het frame van de inzethor. Dit noemen we ook wel de flens. De flens is het onderdeel dat de hor tegenhoudt zodat het niet naar buiten valt. Samen met de veren klemt het scherm zich vast in de raamopening. De veren worden aan de boven- en onderkant van het frame gemonteerd.

Hoe meet ik een inzethor in?

Wij als Horrenstunter geloven dat iedereen horren kan inmeten. Daarom hebben we voor elk product duidelijke meetinstructies geschreven. Zodat jij als consument hor producten kunt kopen voor de beste prijs. Deze meetinstructies zijn te vinden op deze pagina.