Inzethor op maat

Op zoek naar een inzethor op maat? De inzethorren van Horrenstunter.nl worden in Nederland op maat voor u gemaakt en kant-en-klaar geleverd. De inzethor bestaat uit een frame waarin het gaas wordt opgespannen en is zeer gebruiksvriendelijk. U hoeft de inzethor alleen uit de verpakking te halen en u kunt deze met één beweging in het kozijn klemmen; schroeven en boren is niet nodig. De inzethor is geschikt voor standaard hout en kunststof draai-kiep ramen.

‘Vaste’ inzethorren en klemhorren

De ‘vaste’ inzethor en klemhor bestaan uit een op maat gemaakt frame waarin het gaas wordt opgespannen. Deze raamhorren zijn bedoeld voor ramen die naar binnen draaien en zijn bij uitstek geschikt voor draai-kiep ramen. Wanneer een inzethor of klemhor is geplaatst, kan het raam gewoon worden geopend en gesloten. Zowel de inzethor als klemhor is gemakkelijk te plaatsen, zonder dat het nodig is te boren of schroeven in een kozijn.

Het verschil tussen de inzethor en klemhor is dat de klemhor met vier klemmen kan worden bevestigd aan het kozijn. Daarmee is de klemhor een alternatief voor de inzethor als het kozijn te strak sluit; de inzethor is over het algemeen prima bij kunststof kozijnen, maar bij aluminium en houten kozijnen is de klemhor over het algemeen beter.

U zet voortaan uw raam open en houdt de insecten buiten, ideaal! Het raam kan ook met de inzethor moeiteloos open en dicht. U kunt de inzethor het hele jaar lang in het kozijn laten zitten, maar de hor is ook gemakkelijk weer uit het raamkozijn te nemen.

Bestel nu voordelig uw inzethor op maat

Uw inzethor op maat bestelt u gewoon vanuit huis, simpel en snel. Wij zorgen dat uw hor op maat wordt gemaakt en geleverd; we leveren in heel Nederland en België. U hoeft de inzethor alleen zelf in te meten; zo bent u verzekerd van de allerscherpste prijs. Voor het inmeten hebben we instructies opgesteld, zodat u dit gemakkelijk zelf kunt. Tijdens het bestellen geeft u het formaat van de inzethor in en wij doen de rest!

Inzethor op maat of klemhor?

Het valt u wellicht op dat de inzethor erg veel lijkt op de klemhor; dat klopt! De klemhor is in feite hetzelfde product, alleen wordt deze geleverd met vier klemmen die aan het kozijn kunnen worden bevestigd. Door die klemmen is de klemhor een alternatief bij voornamelijk aluminium en houten kozijnen, wanneer deze kozijnen (te) strak sluiten. Twijfelt u welke raamhor voor u het beste is? Neem dan even contact met ons op.

Inzetplisséhor

Het gemak van de inzethor maar dan met de luxe uitstraling en de mogelijkheid om de hor in een handomdraai open of dicht te doen? Dan kiest u niet de standaard inzethor, maar de inzetplisséhor.

Voor- en nadelen van de inzethor op maat

Voordelen

 • Op maat en kant en klaar geleverd
 • 2 jaar garantie
 • Top kwaliteit profielen en gaas
 • Weersbestendig
 • Onderhoudsarm
 • Leverbaar met Petscreen
 • Leverbaar met Pollengaas

Voordelen

 • Veel standaard kleuren
 • In een handomdraai te plaatsen
 • Als gemonteerd frame geleverd
 • Geschikt voor kunststof draai-kiepramen
 • Geschikt voor de meeste houten draai-kiepramen
 • Eenvoudig schoon te maken

Nadelen

 • Enkel geschikt voor draai-kiepramen
 • Vanaf 1,50 meter hoog word er een tussenligger geplaatst
 • Verstekken kunnen openstaan
 • Niet geschikt voor aluminium draai-kiepramen

Snel bezorgd

Laagste prijsgarantie

2 jaar garantie

Wat zijn inzethorren?

De inzethor, ook wel eens inklemhor genoemd, is een vaste raamhor welke geplaatst word in draai-kiep-ramen. De inzethor heeft een dunne flens van slechts 0,8 mm zorgt ervoor dat de hor zich vastklemt tussen het raam en het kozijn. Daardoor hoeft men niet te schroeven of te boren in het kozijn. Inzethorren bestaan uit een aluminium frame en metalen of kunststof veren aan de bovenzijde. Voor het gaas kan gekozen worden uit zwart of grijs gaas, pollengaas of Petsccreen (speciaal geschikt voor huisdieren).

De profielen van de inzethor zijn volledig van hoogwaardig aluminium en worden in RAL-kleuren gecoat. De coating wordt afgewerkt met een harde blanke laklaag met 20% glans. De inzet hor is naast het schoonmaken volledig onderhoudsvrij.

Hoe meet ik een inzethor in?

Het inmeten van een inzethor is erg eenvoudig en met onze meetinstructies word dit nog makkelijker. Het is verstandig om vooraf even te kijken of er afwijkende zaken bij het kozijn zijn zoals; waterneus, verjongt/opgedikt raam en eventueel een lucht rooster. Uiteraard zijn deze uitzonderingen opgenomen in onze meetinstructies.

Van de maten die u meet hoeft u geen speling af te halen. Horrenstunter.nl zorgt voor de juiste marge zodat de hor past in het raam. De lip welke rondom de hor zit (9 mm.) heeft meer dan genoeg ruimte deze marge op te vangen.
Marge kunststof: ca. 5 mm in de breedte en ca. 6 mm in de hoogte
Marge hout: gelijk aan marge kunststof tenzij de aluminium strip voor de stijlen zit dan is de marge in de hoogte ca. 12 mm.

Welke kleur gaas kan ik kiezen?

Bij horrenstunter.nl zit er standaard grijs gaas in onze inzethorren. Tegen een meerprijs is het gaas leverbaar in zwart. Pollengaas is alleen leverbaar in zwart en petscreen is alleen leverbaar in de kleur grijs.

Welk type gaas kan ik kiezen?

 • Grijs gaas
 • Zwart gaas
 • Pollengaas
 • Petscreen gaas

Het standaard gaas (grijs of zwart) levert uitstekend werk als het gaat om insectenwering. Tegen een meerprijs kan er gekozen worden voor Pollengaas of Petscreen.
Pollengaas weert 92 – 99% van alle pollen en is alleen leverbaar in de kleur zwart. Omdat het pollengaas fijnmaziger is ventileert dit gaas minder dan het standaard gaas.
Petscreen is een dikker gaas wat er voor zorgt dan het gaas niet scheurt wanneer er een kat in klimt of een hond met zijn poot of snuit er tegen aan drukt. De opening van de gaatjes in het gaas is gelijk aan het standaard gaas. Doordat dit gaas dikker is springt het meer in het oog.

Uitgelichte producten

Ontdek Onze Inzethorren: Perfecte Pasvorm voor Elk Raam

Bij Horrenstunter.nl begrijpen we dat elk huis uniek is en dat standaardoplossingen niet altijd voldoen. Daarom bieden we inzethorren op maat die naadloos aansluiten bij uw specifieke behoeften. Of u nu een kunststof, houten of aluminium kozijn heeft, onze inzethorren zijn ontworpen voor een perfecte pasvorm.

Eenvoudige Montage Zonder Gereedschap

Onze inzethorren zijn niet alleen op maat gemaakt, maar ook ontworpen voor een eenvoudige installatie. Met een paar simpele handelingen plaatst u de hor in uw raamkozijn, zonder te boren of schroeven. Bekijk onze montage-instructies voor een stap-voor-stap handleiding.

Duurzaamheid en Kwaliteit

We gebruiken alleen materialen van de hoogste kwaliteit, zoals ons robuuste aluminium frame, dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Dit betekent dat onze horren niet alleen nu, maar ook in de toekomst hun werk blijven doen. Ontdek meer over de kwaliteit van onze materialen.

Kleur en Stijl in Harmonie met Uw Interieur

Kies een kleur die past bij uw kozijnen. Onze inzethorren zijn verkrijgbaar in diverse standaard RAL-kleuren, maar kunnen ook in speciale kleuren worden geleverd om perfect bij uw huis te passen.

Vragen? Ons Team Staat Klaar!

Heeft u een vraag over onze inzethorren of het meetproces? Ons deskundige team staat klaar om u te helpen. Neem contact op via onze klantenservicepagina of start een live chat voor direct advies.