Inhoud van het pakket: 1 volledig geassembleerde klemhor

Benodigdheden: niets (geen gereedschap nodig)

Open het raam, en pak de hor vast aan de handgreepjes met klemmen van de hor naar u toe, de kunststof handgreepjes zitten aan de bovenzijde van de hor.De manier waarop u de hor plaatst is afhankelijk van het type van het kozijn (kunststof, hout of aluminium). Hieronder vindt u de beschrijving per kozijntype.

Tussen het kozijn (kunststof/aluminium)

Draai de klemmen op de hor horizontaal naar binnen. Pak de hor vast bij de handgreepjes dat voor dit type kozijn standaard in de hor wordt aangebracht. Doe de hor horizontaal in z’n geheel naar buiten. Draai deze een kwartslag zodat hij weer rechtop staat en haal deze terug. Draai de klemmetjes aan de linker- en rechterkant om de kozijnrand.

Tussen het kozijn (hout)

U plaatst de hor op dezelfde manier als bij een kunststof kozijn, tenzij eraan de onderkant een aluminium strip aanwezig is. In dat geval zet u de klemhor voor de aluminium strip. Draai de klemmetjes aan de linker- en rechterkant om de kozijnrand.

Aluminium/Op het kozijn

Bij een aluminium kozijn krijgt u aan de onderzijde twee klemmen en links- en rechtsboven  een klem. Draai de klemmen op de hor horizontaal naar binnen (de onderste klemmen zitten vast). Pak de hor vast bij de handgreepjes dat voor dit type kozijn standaard in de hor wordt aangebracht. Doe de hor horizontaal in z’n geheel naar buiten. Draai deze een kwartslag zodat hij weer rechtop staat en haal deze terug. Til de hor op zodat de onderste klemmen om de kozijnrand klemmen. Draai vervolgens de klemmetjes aan de linker- en rechterbovenkant om de kozijnrand.

De klemhor is klaar voor gebruik!

Tips en advies klemhor

Klemhor tijdelijk verwijderen
Herhaal bovenstaande stappen maar dan in omgekeerde volgorde

Het raam sluit niet meer

Afhankelijk van de afstelling van het raam kan het zijn dat de handgreep zwaarder gaat en/of niet meer helemaal verticaal naar beneden kan worden geduwd wanneer de klemhor op z’n plaats zit. Het raam kan nog wel dicht. Neem eventueel contact op met de kozijnleverancier.

Plaatsing stap voor stap

Stap 1

Horizontaal naar buiten

Stap 2

Rechtop kantelen

Stap 3

Positioneren

Stap 4

Terug kantelen en fixeren