Splendid Terrasoverkapping, zonwering voor serres en overkappingen

Wil je graag controle over hoeveel licht jouw terrasoverkapping binnenlaat? Dan is de Splendid terrasoverkapping plissé echt iets voor jou! Dit systeem wordt tussen de spanten gemonteerd en elk veld kan handmatig worden bediend met de hand of de bedieningsstang welke je los kan bijbestellen. Zo kun je zelf kiezen of je het helemaal open, dicht of gedeeltelijk open wilt hebben. En het beste van alles? De aluminium profielen zijn verkrijgbaar in dezelfde kleur als je terrasoverkapping, dus het vormt één geheel met je terras. Geen gedoe meer met die vervelende zon op je terras!

Wil jij schaduw op zonnige dagen onder je serre of terrasoverkapping? Met de Splendid terrasoverkapping zonwering, speciaal voor onder serres en overkappingen, is dat zo geregeld. Op deze pagina vind je alle productinformatie en technische informatie van onze Splendid terrasoverkapping zonwering.

De Splendid Terrasoverkapping is te monteren onder Gumax, Verosol, Tuinmaximaal, Fonteyn en Sunflex terrasoverkappingen en serres en is uiteraard ook te monteren onder andere merken serres en overkappingen.

De Splendid Terrasoverkapping is een zonwering- en raamdecoratie-product ineen, speciaal ontwikkeld voor onder een serre of terrasoverkapping. De Splendid Terrasoverkapping is voorzien van een aluminium frame welke door middel van tape, boren en schroeven eenvoudig gemonteerd kan worden onder uw overkapping of serre.

Het product bevindt zich onder het glas en tussen de liggers waardoor er een nagenoeg vlak geheel ontstaat. De Splendid Terrasoverkapping heeft geïntegreerde handgrepen in de trekbalken en is zelfs te bedienen met onze bedieningsstok.

De geplisseerde stoffen zijn leverbaar in zes verschillende, niet doorschijnende kleuren. De koordjes zijn zichtbaar in de stof wanneer geopend, waarbij het middelste koord altijd zichtbaar is ook wanneer gesloten.

Welke materialen en kleuren zijn er beschikbaar?

Wanneer u uw overkapping uitzoekt heeft u keuze uit diverse kleuren. Bij Horrenstunter.nl heeft u keuze uit diverse standaard RAL-kleuren, en uiteraard is het mogelijk om het systeem in elke gewenste RAL-kleur te leveren tegen een meerprijs. De standaard RAL-kleuren zijn Verkeerswit RAL9016, Zuiverwit RAL9010, Crème-wit RAL9001 en Antracietgrijs RAL7016. Zo sluit de Splendid terrasoverkapping aan op uw bestaande terrasoverkapping of serre. Het unieke zonweringsdoek wordt geleverd in zes standaard kleuren met onderling verschil in licht en warmte doorlatendheid. Zo word de warmte en de zonnestralen tegengehouden, maar zit u niet in het donker.

Zonweringdoek

Het unieke zonweringdoek* in de Splendid terrasoverkapping verschilt tegenover het standaard canvas doek. Zo creeër je niet alleen schaduw maar wordt de warmte ook terug naar buiten gereflecteerd. Dit komt door de speciale coating die op het doek is aangebracht. Het doek zelf is van 100% PES wat een veelgebruikte synthetische vezel is met een hoge slijtweerstand, een goede stabiliteit en een hoge lichtechtheid. PES krimpt en kreukt vrijwel niet.

Het unieke zonwering doek van deze zonwering voor onder de overkapping kan tot wel 54% van het zonlicht blokkeren. Uiteraard zijn er ook stoffen standaard beschikbaar welke meer licht doorlaten.

Hoe werkt zonwering onder glas?

De Splendid Terrasoverkapping is een zonwering welke onder een overkapping en tussen de liggers wordt gemonteerd. Hierdoor kan het zonweringsdoek niet vuil worden van invloeden van buitenaf zoals vogelpoep, stof, bladeren of regen. Het doek is geplisseerd en vouwt op tot een compact geheel. Schoonmaken en onderhoud plegen is daardoor erg eenvoudig.

Zonwering aan de onderzijde van een serre of terrasoverkapping heeft vaak als nadeel dat het de warmte vasthoud. Door het speciale doek van de Splendid terrasoverkapping word de warmte straling deels terug gereflecteerd. Daardoor zal de temperatuur aanzienlijk lager zijn dan bij de standaard canvas doeken.

Hoe is deze te bedienen?

De Splendid Terrasoverkapping laat zich eenvoudig bedienen met de bedieningsstok. Deze kunt u los mee bestellen met de configuratie van deze unieke zonwering voor onder uw overkapping. De geplisseerde stof kan op elke gewenste positie gezet worden, hierdoor kunt u zonweren zoals u dat wilt.

Heeft de Splendid Terrasoverkapping onderhoud nodig?

Splendid terrasoverkapping heeft minimaal onderhoud nodig. Dit komt doordat het doek onder de overkapping wordt gemonteerd. Stof kunt u eenvoudig verwijderen met een zachte borstel of plumeau. Het doek laat zich ook eenvoudig reinigen met neutraal reinigingsmiddel in lauw water. Let op dat u het doek pas weer invouwt wanneer het volledig droog is.

Voor welke merken overkappingen is het te gebruiken?

De Splendid terrasoverkapping is geschikt voor alle overkappingen en serres. De maximale afmetingen zijn 1000 x 5000 mm. (breedte x hoogte) en de ruimte onder het glas moet minimaal 30 mm. zijn.