Meetinstructies inzethor

De inzethor is er voor een naar binnen draaiend raam en draai-kiep raam, onderstaand vindt je de meetinstructies.

Breedte & hoogte

We vragen dat je de breedte en hoogte van de kleinste opening meet, dat noemt men de dagmaat, en die maten in hele millimeters invult op onze bestelpagina. Let erop dat je geen rubbers indrukt bij het meten.

Meet nauwkeurig

We adviseren je wel om super nauwkeurig te meten in hele millimeters, maar hou er rekening mee dat er altijd een kleine marge is in het eindproduct. Dus geen zorgen, je hoeft geen marges toe te passen bij het doorgeven van de maten!

Afbeelding breedte dagmaat

Breedte meten

Afbeelding hoogte meten inzethor dagmaat

Hoogte meten

Opstaande aluminium kozijnrand

Optie 1: Tussen de kozijnstijlen

Optie 2: Voor de kozijnstijlen

Diepte profiel

Onderdelen die invloed kunnen hebben op de keuze voor een andere profieldiepte:

Rolluik / screen

Rolluik / screen

Verjongd raam

Lekdorpel

Lekdorpel

Luchtrooster

De juiste profieldiepte kiezen

De profieldiepte van een inzethor verwijst naar hoe ver de hor voorbij de raamopening naar buiten toe steekt. Het is belangrijk dat je de juiste diepte kiest, die past bij jouw raam en wat er zich op je raam bevindt. We hebben drie opties:

  • Standaard (33 mm profiel, ruimte om 21 mm op te vangen): Dit is de basis optie. Kies deze als er niets speciaals aan je raam is, zoals een rolluik, screen, ventilatierooster, of iets anders dat uitsteekt de raamopening in.
  • Extra diep (43 mm profiel, ruimte om 31 mm op te vangen): Deze heb je nodig als er iets op je raam zit dat verder uitsteekt dan 21 mm, zoals een ventilatierooster of iets dat het water wegvoert. Check wel of 31 mm diep genoeg is.
  • Small (18 mm profiel, ruimte om 6 mm op te vangen): Kies deze als er iets voor je raam zit, zoals een rolluik of scherm, en de ruimte tussen dat ding en je raamkozijn minder is dan 32 mm. Check wel of 6 mm diep genoeg is voor uitstekende dingen.

Als er iets op je raam uitsteekt, meet dan hoe breed dit is. Het mag niet breder zijn dan de breedte van je raamopening min 1,2 cm. Er moet ook minstens 4 mm ruimte zijn aan de onderkant van het uitsteeksel en bovenkant van de onderdorpel. Als je een houten raamkozijn met een dorpel VOOR de aluminium stijlen hebt en er is iets dat uitsteekt onderaan het raam, dan moet er minimaal 12 mm ruimte zijn tussen het uitsteeksel en de dorpel.

Sluit het raam strak?

Wanneer het raam strak sluit kan het zijn dat de hendel van het draaikiep-raam niet volledig meer verticaal gedraaid kan worden met het sluiten. Dit kan je controleren door een papiertje te vouwen tot 0,9 mm dik en op alle hoeken van het raam één exemplaar te plaatsen en dit te testen. Mocht het raam onverhoopt niet goed meer sluiten, controleert u dan de sluitnokken. Dit zijn excentrisch geplaatste, ronde nokken (aan het draaideel) welke in de meeste gevallen verstelbaar zijn. Hiermee kunt u extra speling creëren. Uiteraard is dit ook altijd na te vragen bij uw kozijnen leverancier.
Indien het kozijn toch te strak sluit om een inzethor te kunnen plaatsen, is een goed alternatief de klemhor.

Is het raam verjongd?

Als het raam verjongd is, adviseren wij altijd een klemhor te gebruiken. We spreken van een verjongd of opgedikt raam als het draaiende deel van het raam in gesloten stand voorbij de verticale kozijnstijlen uitsteekt.

Hoe kunt u dit controleren?

Een eenvoudige manier om te controleren of het raam verjongd is, is door gebruik te maken van een pasje (zoals een bankpas of identiteitskaart):

  1. Sluit het raam.
  2. Ga naar de buitenkant van het raam.
  3. Leg het pasje plat tegen het draaiende deel van het raam aan de buitenzijde.
  4. Probeer het pasje voorzichtig tussen het raam en het kozijn te schuiven.
  • Als het pasje tussen het raam en het kozijn komt: Het raam is niet verjongd/opgedikt.
  • Als het pasje tegen de kozijnstijl aankomt en er niet tussen komt: Het raam is wel verjongd/opgedikt.

Inmeet video’s van Horrenstunter.nl

Inmeetvideo voor kunststof ramen

Lees altijd de uitzonderingen bij de meetinstructies

Inmeetvideo voor houten ramen

Lees altijd de uitzonderingen bij de meetinstructies

Snel bezorgd

Laagste prijsgarantie

2 jaar garantie

Uitgelichte producten

Goede prijs/kwaliteit verhouding
Duidelijke telefonische uitleg

Goede prijs/kwaliteit verhouding, Pascal Rinket

Ik heb voor mijn woonkamer de plisse vouwgordijnen gekocht, als zonwering. Ik wilde geen draden meer zien. Dit systeem is grandioos op mijn kunststof kozijnen. Het frame met de gordijnen erin verwerkt, wordt op het kunststof gordijn geplakt en de gordijnen kunnen op elke gewenste stand geplaatst worden. Ramen zemen? je trekt de magneten van het kozijn en je kan zemen. Er werd goed ingemeten en alles paste. Ze werden ook netjes geplaatst.

Plisse vouwgordijnen, J. van Tilburg, Boskoop

Perfecte service

Perfecte service, Mark Nooteboom