Meetinstructies inzethor

De inzethor is er voor een naar binnen draaiend raam en draai-kiep raam, onderstaand vindt je de meetinstructies.

Breedte & hoogte

We vragen dat je de breedte en hoogte van de kleinste opening meet, dat noemt men de dagmaat, en die maten in hele millimeters invult op onze bestelpagina. Let erop dat je geen rubbers indrukt bij het meten.

Meet nauwkeurig

We adviseren je wel om super nauwkeurig te meten in hele millimeters, maar hou er rekening mee dat er altijd een kleine marge is in het eindproduct. Dus geen zorgen, je hoeft geen marges toe te passen bij het doorgeven van de maten!

Afbeelding breedte dagmaat

Breedte meten

Afbeelding hoogte meten inzethor dagmaat

Hoogte meten

Opstaande aluminium kozijnrand

Optie 1: Tussen de kozijnstijlen

Optie 2: Voor de kozijnstijlen

Diepte profiel

Onderdelen die invloed kunnen hebben op de keuze voor een andere profieldiepte:

Rolluik / screen

Rolluik / screen

Verjongd raam

Lekdorpel

Lekdorpel

Luchtrooster

Luchtrooster

Geen bijzonderheden? Bestel de standaard profieldiepte.

Heeft uw raamkozijn geen bijzonderheden zoals een rolluik, screen of ander obstakel aan de buitenkant en ook geen uitstekende elementen op het raam zelf, zoals een luchtrooster of lekdorpel (ook wel afwateringsbalkje of afwateringsneus)? Kies dan voor de standaard profieldiepte van 33 mm (22 mm ruimte).

Uitstekende delen op raam?

Wanneer het raam verjongt of opgedikt is adviseren wij altijd een klemhor toe te passen.
Indien het raam in gesloten stand voorbij de verticale kozijnstijlen steekt spreken we van een verjongt of opgedikt raam.

Is het draaiende deel van het raam aan de buitenkant voorzien van een uitsteeksel, zoals een luchtrooster, afwateringsbalkje, lekdorpel of afwateringsneus? Meet dan hoever deze uitsteekt. De standaardprofieldiepte van 33 mm heeft 22 mm ruimte voor deze onderdelen. Steekt het element op de buitenkant van het raam verder uit dan 22 mm, selecteer dan de profieldiepte ‘Extra diep’ van 43 mm. Dit profiel heeft 32 mm ruimte voor de onderdelen op uw raam. Hierbij is het wel belangrijk dat u controleert of de diepte van 30 mm voldoende is.

Belangrijk: Meet bij een uitsteeksel op het raam ook hoe lang dit deel is. Het uitstekende deel moet minimaal 1,2 cm minder lang zijn dat de breedte van de raamopening (6 mm aan weerskanten wanneer het raam gesloten is), controleer ook of er voldoende ruimte is aan de onder- en bovenkant van de dorpel (minimaal 4 mm). Houten kozijn met dorpel voor de aluminium stijlen en een uitsteeksel onder op het raam? Dan moet er tussen het uitsteeksel en de dorpel minimaal 12 mm. ruimte zijn.

Rolluik, screen of ander obstakel voor het raam?

Als er zich voor uw raam aan de buitenkant een rolluik of screen bevindt, meet dan de afstand tussen het raamkozijn en dat obstakel. Is die afstand meer dan 33 mm, kies dan voor de standaard profieldiepte. Is de ruimte minder dan 33 mm, selecteer dan de profieldiepte ‘Small’ van 18 mm; deze steekt slechts 18 mm uit. Hierbij is het wel belangrijk dat u controleert of de ruimte van 18 mm wel voldoende is.

Sluit het raam strak?

Wanneer het raam strak sluit kan het zijn dat de hendel van het draaikiep-raam niet volledig meer verticaal gedraaid kan worden met het sluiten. Dit kan je controleren door een papiertje te vouwen tot 0,9 mm dik en op alle hoeken van het raam één exemplaar te plaatsen en dit te testen. Mocht het raam onverhoopt niet goed meer sluiten, controleert u dan de sluitnokken. Dit zijn excentrisch geplaatste, ronde nokken (aan het draaideel) welke in de meeste gevallen verstelbaar zijn. Hiermee kunt u extra speling creëren. Uiteraard is dit ook altijd na te vragen bij uw kozijnen leverancier.
Indien het kozijn toch te strak sluit om een inzethor te kunnen plaatsen, is een goed alternatief de klemhor.

Verjongt raam?

Wanneer het raam verjongt is adviseren wij altijd een klemhor toe te passen. Indien het raam in gesloten stand voorbij de verticale kozijnstijlen steekt spreken we van een verjongt of opgedikt raam.

Inmeet video’s van Horrenstunter.nl

Inmeetvideo voor kunststof ramen

Lees altijd de uitzonderingen bij de meetinstructies

Inmeetvideo voor houten ramen

Lees altijd de uitzonderingen bij de meetinstructies

Snel bezorgd

Laagste prijsgarantie

2 jaar garantie

Goede prijs/kwaliteit verhouding
Duidelijke telefonische uitleg

Goede prijs/kwaliteit verhouding, Pascal Rinket

Ik heb voor mijn woonkamer de plisse vouwgordijnen gekocht, als zonwering. Ik wilde geen draden meer zien. Dit systeem is grandioos op mijn kunststof kozijnen. Het frame met de gordijnen erin verwerkt, wordt op het kunststof gordijn geplakt en de gordijnen kunnen op elke gewenste stand geplaatst worden. Ramen zemen? je trekt de magneten van het kozijn en je kan zemen. Er werd goed ingemeten en alles paste. Ze werden ook netjes geplaatst.

Plisse vouwgordijnen, J. van Tilburg, Boskoop

Perfecte service

Perfecte service, Mark Nooteboom