Meetinstructies voor Rolhorren van Horrenstunter.nl

Welkom bij onze meetinstructies voor het opmeten van uw rolhor! Of u nu kiest voor onze Standaard Rolhor, de stevige Rolhor Windvast, of onze budgetvriendelijke Budget Raamrolhor, correct meten is cruciaal voor een optimale pasvorm en functionaliteit. Scroll verder naar beneden voor specifieke meetinstructies per product, zodat u met vertrouwen de juiste maten kunt opgeven voor uw nieuwe hor.

Budget Raamrolhor & Rolhor Windvast

Deze meetinstructies zijn speciaal ontworpen voor het correct opmeten van onze Rolhor Windvast en onze Budget Raamrolhor. Door deze stappen zorgvuldig te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw nieuwe rolhor perfect past en functioneert, ongeacht het model dat u kiest. We hebben deze instructies eenvoudig en jargonvrij gehouden, zodat u met gemak uw nieuwe rolhor kunt installeren.

In het kozijn (In de dag)

Breedte meten:

 • Meet de exacte breedte van de opening en haal hier 1 mm vanaf.

Hoogte meten:

 • Meet de exacte hoogte van het de opening en haal ook hier 1 mm vanaf.

Let op:

  • Als je raam naar buiten opent en er zit een stang (uitzetijzer) aan de onderkant, moet je deze vervangen door een telescoopuitzetter.
  • Het plaatsen van een rolhor binnen het kozijn van een dakraam wordt afgeraden.

Op het kozijn (Op de dag)

Breedte meten:

 • Meet de exacte breedte van de opening (dit noemen we de dagmaat). Tel hier 58 mm bij op. Dit is omdat de zijgeleiders van de rolhor elk 29 mm breed zijn.

Hoogte meten:

 • Meet de exacte hoogte van de opening. Tel hier 55 mm bij op. Dit komt door de cassette (bovenkant van de rolhor) die 46 mm is en een extra stukje (overlap) van de treklijst die 9 mm is.

Let op:

  • Als je aan de zijkanten van het raam minder dan 29 mm ruimte hebt, of aan de bovenkant minder dan 46 mm en aan de onderkant minder dan 9 mm, pas dan de metingen aan.
  • Als je raam naar buiten opent en er zit een stang (uitzetijzer) aan de onderkant, moet je deze vervangen door een telescoopuitzetter.

Extra informatie:

De treklijst van de rolhorren is standaard al vanaf twee kanten te bedienen. Bij de optie “in het kozijn” kun je de treklijst omdraaien voor bediening.

 • Normaal (buiten bediend): De bovenkant (kast) en het handvat van de treklijst zitten aan dezelfde kant.
 • Omgedraaid (binnen bediend): De bovenkant (kast) en het handvat van de treklijst zijn omgewisseld.

Rolhor Standaard

Op het kozijn: meet de strakke dagmaat in de breedte. Tel hier de vrije ruimte aan weerszijde van het kozijn bij op.
U heeft dan de totale breedte van de rolhor. Meet dan de dagmaat in de hoogte. Tel hier de vrije ruimte aan weerszijde van het kozijn bij op. U heeft dan de totale hoogte van de rolhor.

Let op: heeft u links of rechts minder dan 29 mm ruimte op het kozijn, hou hier dan rekening mee met het bepalen van de totale breedte. Heeft u aan de bovenkant minder dan 46 mm ruimte op het kozijn, hou hier dan rekening mee met het bepalen van de totale hoogte.

In het kozijn: meet de strakke dagmaat in de breedte en trek hier 1 mm van af. U heeft dan de totale breedte van de rolhor. Meet dan de strakke dagmaat in de hoogte (waar de hor moet afsluiten). Trek ook hier 1 mm van af. U heeft dan de totale hoogte van de rolhor.

Let op: indien het raam naar buiten draait, kan deze aan de onderzijde voorzien zijn van een uitzetijzer. Deze dient vervangen te worden door een telescoopuitzetter.

snelle service

Eigen technische dienst

24 uur bedenktijd

Uitgelichte producten

🌟 Ontdek Wat Onze Klanten Zeggen! 🌟

Bij Horrenstunter.nl streven we naar de beste kwaliteit en service. Maar u hoeft ons niet op ons woord te geloven! Lees wat onze klanten over ons zeggen op Trustpilot. Uw mening is goud waard en helpt ons om onze service steeds te verbeteren.

👉 Lees Onze Beoordelingen 👈