Montage van de inzethor

Inhoud van het pakket: 1 volledig geassembleerde inzethor
Benodigdheden: niets (geen gereedschap nodig)

Open het raam, en pak de hor vast met de dunne rand van de hor naar u toe, en de metalen veerklemmetjes aan de bovenkant.
De manier waarop u de hor plaatst is afhankelijk van het type van het kozijn (kunststof of hout). Hieronder vindt u de beschrijving per kozijntype.

Kunststof kozijn

Zet de onderkant van de hor in de kleinste opening van het kozijn, met de dunne rand van de hor net voor de kozijn-rand. Duw de bovenkant van de hor in de opening. Het klemsysteem van de hor klemt zich aan de bovenkant vast tegen het kozijn.

De inzethor is klaar voor gebruik!

Houten kozijn

U plaatst de hor op dezelfde manier als bij een kunststof kozijn, tenzij eraan de onderkant een aluminium strip aanwezig is die niet tussen maar voor de verticale stijlen zit. In dat geval zet u de dunne rand van de hor bovenop de aluminium strip (dus dunne rand op dunne rand). Duw de bovenkant van de hor in de opening. Het klemsysteem van de hor klemt zich aan de bovenkant vast tegen het kozijn.

Als er een kier zit tussen de aluminium strip en het kozijn, dan kunt u de kier het beste een beetje opvullen met bijvoorbeeld kit, zodat de dunne rand van de hor niet in de kier wegzakt.

De inzethor is klaar voor gebruik!

Tips en advies inzethor

Inzethor tijdelijk verwijderen

Duw met uw duimen de zijkanten van het frame naar links/rechts, en trek de hor uit de raamopening.

De hor zit te los en/of klikt niet goed vast

Trek de klemmetjes bovenop de hor net zo ver omhoog (eventueel met een platte schroevendraaier) totdat de hor beter klemt. De klemmetjes zijn traploos verstelbaar, en zullen niet breken.

Het raam sluit niet meer

Afhankelijk van de afstelling van het raam kan het zijn dat de handgreep zwaarder gaat en/of niet meer helemaal verticaal naar beneden kan worden geduwd wanneer de inzethor op z’n plaats zit. Het raam kan nog wel dicht. Neem eventueel contact op met de kozijnleverancier om het raam iets losser af te stellen waardoor de handgreep verder naar beneden geduwd kan worden.