Originele Plissé hordeur – montage instructies

Plaatsing: In het kozijn/In de op de dag set

Inhoud van het pakket

1 gaascassette met geplisseerd gaas
1 bovengeleider
2 eindkapjes voor de bovengeleider
1 onderstrip
2 handgreepjes

Benodigdheden: 1 kruiskopschroevendraaier, ijzerzaag, schroefjes/montagetape.

Belangrijk: trek de gaascassette niet uit voordat alle onderdelen van de hordeur volledig gemonteerd zijn.

 1. Ontvet de drempel en de zijkant van het kozijn waar de originele plissé hordeur wordt geplaatst (bovenzijde alleen indien montage met tape).
 2. Meet de maat van de bovengeleider en onderstrip en zaag deze op maat. Houd rekening met de eindkapjes bij de bovengeleider indien je deze wilt gebruiken.
 3. Schuif de eindkapjes op de uiteinden van de bovengeleider.
 4. Schroef/plak de bovengeleider vast tegen de bovenkant van het kozijn
 5. Plaats de clips achterop de cassette van de hor en verwijder de beschermfolie van de clips.
 6. Plaats de gaascassette in de bovengeleider (sticker ‘Upside’). Duw vervolgens de gaascassette goed tegen het kozijn vast.
 7. Indien bevestiging met montagetape: de gaascassette zit nu op z’n plaats.
  Indien bevestiging met schroeven: trek de gaascassette weer los van het kozijn. Pak de gaascassette zo hoog mogelijk vast en trek de cassette met een korte ruk van de bevestigingsclips los. De bevestigingsclips blijven op het kozijn plakken, schroef de clips vast.
 8. Trek alvast een klein stukje van de beschermfolie onder de onderstrip los. Duw de gaascassette een beetje omhoog, en schuif de onderstrip onder de gaascassette.
 9. Trek de beschermfolie onder de onderstrip weg en duw de onderstrip vast.
 10. Laat de gaascassette weer zakken zodat deze goed op de onderstrip komt te staan.
 11. Indien u handgrepen wilt gebruiken klik de handgrepen op de gewenste hoogte in de gleuf van de gaascassette vast. De originele plissé hordeur klaar voor gebruik!

Montage instructies op-de-dag-set

Die vindt u op deze pagina.

Tips en advies plissé hordeur

Gaascassette tijdelijk verwijderen

Pak vanuit het midden van de deuropening de cassette zo hoog mogelijk vast en trek de cassette met een korte ruk van de bevestigingsclips los. Duw eventueel met een plamuurmes of platte schroevendraaier voorzichtig tussen de achterzijde van de gaascassette en het kozijn, en klik daarmee de cassette los van de bevestigingsclips.

Het gaas trekt terug na het sluiten

Omdat de gaascassette bijeengepakt in een doos heeft gezeten, kan het gaas in het begin de neiging hebben om een beetje terug te trekken na het sluiten. Dit herstelt zich vanzelf, maar u kunt ook het volgende doen: open en sluit de gaascassette verschillende keren. Zorg dat het gaas niet aan elkaar plakt, trek de vouwen zonodig een beetje uit elkaar. Pak de bovengeleider aan de sluitkant van de deuropening tussen duim en vingers en druk de zijkanten van bovengeleider naar elkaar toe (de geleider zal niet breken). De geleiding wordt hierdoor iets strakker.

Er blijft een kier open na het sluiten

Controleer of de onderstrip volledig vlak is. Pak de bovengeleider aan de sluitkant tussen duim en vingers vast en druk de bovengeleider naar elkaar toe (de geleider zal niet breken). Hierdoor wordt de geleiding iets strakker.

De gaascassette blokkeert

Controleer of de onderstrip volledig vlak ligt, en of het vaste deel van de gaascassette (het vaste deel dat tegen de muur vastzit) goed naar beneden gedrukt staat op de onderstrip. Trek de gaascassette los van de bevestigingsclips, plaats de gaascassette opnieuw en druk het vaste deel van de gaascassette goed naar beneden op de onderstrip.

De rupsketting beweegt niet soepel

Spuit siliconenspray in de kunststof rupsketting, zowel beneden als boven, en beweeg de cassette een paar keer heen en weer. Let op: gebruik alléén siliconenspray. Andere middelen kunnen het systeem beschadigen.

Snelle service

Eigen technische dienst

24 uur bedenktijd