Inmeten & monteren2022-12-08T10:39:45+01:00
Hoe monteer je de magneetsluiting op een Splendid Hordeur?2023-08-07T16:21:16+02:00

Het monteren van de magneetsluiting op een Splendid Hordeur DUBBEL is een eenvoudige taak die je zelf kunt uitvoeren. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Begin met het losdraaien van het bovenste kapje van de hordeur met een kruiskop schroevendraaier.
 2. Verwijder vervolgens het kapje en schuif de borstel eruit.
 3. Nu is het tijd om één kant van de magneetsluiting op de plek van de borstel te plaatsen. Zorg ervoor dat je deze in dezelfde opening schuift als de borstel.
 4. Als de magneetsluiting te lang is, kun je de overlengte afknippen.
 5. Plaats daarna het kapje terug en schroef het weer vast.
 6. Monteer de cassette terug op de clips.
 7. Herhaal deze stappen bij de andere cassette.

Door deze stappen te volgen, kun je de magneetsluiting succesvol monteren op je Splendid Hordeur DUBBEL. Mocht je nog andere vragen hebben over de montage, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Zoektermen: Splendid Hordeur DUBBEL, magneetsluiting, montage, kruiskop schroevendraaier, borstel vervangen, cassette, clips, kapje, overlengte, zelf monteren.

Haaksheid van het Kozijn Meten voor het Plaatsen van een Hordeur2023-06-21T16:56:03+02:00

Voor het vlekkeloos plaatsen van een Splendid plissé hordeur is het van cruciaal belang dat het kozijn haaks is. Dit zorgt ervoor dat de hordeur goed functioneert en naadloos aansluit. Afhankelijk van de grootte van uw kozijn, kunt u kiezen tussen twee methoden om de haaksheid te meten: de 30-40-50cm methode of de 60-80-100cm methode.

30-40-50cm Methode (Aanbevolen voor kleinere kozijnen):

 • Begin met het zetten van een streepje op 30 cm afstand van de hoek op de ligger (het horizontale deel van het kozijn).
 • Zet vervolgens een streepje op 40 cm afstand van dezelfde hoek op de staander (het verticale deel).
 • Meet de afstand tussen de twee streepjes. Als het kozijn haaks is, zal deze afstand precies 50 cm zijn.

60-80-100cm Methode (Aanbevolen voor grotere kozijnen):

 • Net zoals bij de eerste methode, begint u met het zetten van een streepje, maar deze keer op 60 cm afstand op de ligger.
 • Zet een streepje op 80 cm afstand op de staander.
 • De afstand tussen deze twee streepjes moet exact 100 cm zijn als het kozijn haaks is.

Kies de methode die het beste bij de grootte van uw kozijn past. De 30-40-50cm methode is uitstekend voor kleinere kozijnen, terwijl de 60-80-100cm methode meer geschikt is voor grotere kozijnen. Het correct meten van de haaksheid van het kozijn is een belangrijke stap in het zorgen voor de optimale plaatsing en werking van uw hordeur.

Uitleg profiel diepte2023-01-20T09:26:37+01:00

Met de profiel diepte bepaal je hoe ver de hor uit het raam steekt. Sommige ramen hebben een rooster of dorpel.
Als jouw raam zo’n rooster of dorpel heeft dan kan je de profiel diepte hier op aanpassen.

Uitleg dagmaat2022-12-11T17:26:29+01:00

De dagmaat is de afstand tussen de twee dagkanten ookwel de binnenwerkse maat van de opening van het raam- of deurkozijn. Veelal is dit de kleinste maat van het raamkozijn of deurkozijn,

Informatie over staalband2023-03-10T09:41:43+01:00

Belangrijke informatie over staalband

Wat zijn de verschillende soorten de twee types staalband die bij de Splendid Raamdecoratie en de Lamella staan? Wij bieden twee soorten staalband aan: normale staalband en smalle staalband.

Hoe breed zijn de verschillende soorten staalband?

Beide soorten staalband zijn 14 mm breed. Het verschil zit in de breedte van de plakrand.

Wat is het verschil tussen normale staalband en smalle staalband?

Het verschil tussen normale staalband en smalle staalband is de breedte van de plakrand. Normale staalband heeft een plakrand van 14 mm, terwijl smalle staalband een plakrand van 8 mm heeft.

Hoe bepaal ik welke staalband ik moet gebruiken?

Om te bepalen welke staalband u moet gebruiken, meet u de beschikbare ruimte op de glaslat en de ruimte direct naast de glaslat tot aan het streepje. Het staalband mag niet over een naad worden geplakt. Als er minimaal 14 mm ruimte is op de glaslat, kunt u normale staalband gebruiken. Is er minder dan 14 mm ruimte, dan kunt u het beste smalle staalband gebruiken. Controleer altijd of er voldoende ruimte is voor het staalband voordat u het plakt.

Waarom mag het staalband niet over een naad worden geplakt?

Als het staalband over een naad wordt geplakt, kan het loskomen. Dit komt omdat het staalband dan niet goed hecht aan de ondergrond. Daarom is het belangrijk om de beschikbare ruimte goed te meten en te controleren voordat u het staalband plakt.

Handig om in te meten

 • Gebruik schilderstape om op af te tekenen.

 • Teken af met een passtukje normaal of triple.

 • Je kan ook gratis het passtuk in PDF downloaden.

 • Pak alvast een potlood, papier en een rolmaat.

Breedte bepalen van staalband bij raamdecoratie

Breedte van het staalband bepalen

Plaats het passtuk op het kozijn volgens onderstaande foto. Teken het passtuk af met het potlood. Meet de beschikbare ruimte op de glaslat. En meet de ruimte direct naast de glaslat, tot aan het streepje. Het staalband mag niet over een naad worden geplakt. Dan komt het los. Het is dus belangrijk goed te meten.

Staalband op de glaslat:

Voor het normale staalband moet er minimaal 14 mm ruimte zijn voor het smalle staalband. Is er minder ruimte dan 14 mm.? Gebruik dan het smalle staalband. Het smalle staalband is ook 14mm breed, maar heeft een plakrand van 8 mm. Controleer ook of deze ruimte er wel is.

Afbeelding hoe de maat te nemen bij staalband
Montage instructies2023-12-12T15:34:41+01:00

Het monteren van horren en raamdecoratie kan soms indrukwekkend zijn. Geen probleem! Voor alle producten hebben wij een montagehandleiding gemaakt. Deze vind je bij het betreffende product onder de omschrijving. Zo monteer jij in een handomdraai jouw horren of raamdecoratie!

Kom je er niet helemaal uit?

Probeer dan een naaste of bekende om hulp te vragen. Lukt dat ook niet? Neem dan contact met ons op!

Meetinstructies2023-12-12T15:34:02+01:00

Het inmeten van horren en raamdecoratie moet nauwkeurig worden gedaan. Voor alle producten hebben wij meetinstructies gemaakt. Deze vind je bij het betreffende product onder de omschrijving. Zo is de kans het grootst dat de hor of gordijn perfect past in jouw kozijn! Ook hebben we een handig overzicht gemaakt op deze pagina.

Kom je er niet helemaal uit?

Probeer dan een naaste of bekende om hulp te vragen. Lukt dat ook niet? Neem dan contact met ons op!

Uitleg op-de-dag-set / Opbouwframe2024-06-07T13:50:55+02:00

Onze hordeuren kan je monteren zowel in als op het kozijn (ook wel in- en op de dag genoemd). Is er niet voldoende ruimte in het kozijn om de hor te monteren? Dan kan je kiezen voor montage op het kozijn en krijg je een op-de-dag-set er bij geleverd.

Met de op de dag set creëer je als ware een ‘nis’ waar de hor in komt. Deze word geleverd met dubbelzijdig tape welke op de op de dag set is geplakt. En monteer je op je kozijn. Bij het inmeten moet je rekening houden met de extra ruimte welke nodig is voor de op-de-dag-set, minimaal 22 mm ruimte per zijde.

Bij de keuze voor deze set kan je kiezen uit een frame rondom, standaard driezijdig frame of een afwijkend frame. Bij de laatste optie kan je aangeven aan welke zijdes een op de dagset moet komen.

Aftrek marge2022-12-07T14:16:47+01:00

Bij onder andere de inzethor of klemhor berekenen wij op basis van de opgegeven maten de juiste maat voor de inzet- of klemhor. De eventuele marges welke wij hanteren staat aangegeven bij het product.

Bij hordeuren, overige raamhorren en raamdecoratie vragen wij wel om de productie maat op te geven. Dit staat ook extra vermeld bij het product.

Moet ik precies meten?2022-12-07T15:07:10+01:00

Ja, graag op de millimeter nauwkeurig. Het meten kan je het beste doen met een rolmaat. Een lasermeter heeft vaak enige marge waardoor deze niet precies genoeg is. De maten geef je op in hele millimeters. Eventuele halve millimeters ronden wij naar beneden toe af.

Afwijkende RAL-kleur2022-12-07T13:47:32+01:00

Ja, dat is uiteraard mogelijk. Bij de producten heb je keuze uit de ‘standaard’ kleuren welke altijd op voorraad zijn. Staat de gewenste RAL-kleur er niet tussen? Dan kan je kiezen voor de optie ‘anders’ en kan je de vier cijfers van de gewenste andere RAL-kleur invoeren.

Let op: Wij kunnen alleen RAL-kleuren leveren. Verfcodes van bouwmarkten ect. kunnen wij helaas niet leveren. Kijk dan welke RAL kleur hier het dichtst bij in de buurt komt. Het kan dan wel voorkomen dat de RAL-kleur niet volledig dezelfde kleur of tint is.

Keuze hulp horren2022-12-07T14:36:09+01:00

Weet je niet welke hor in jouw situatie de beste oplossing is? Maak dan gebruik van onze eenvoudige keuzehulp! Deze hebben wij voor raamhorren en voor hordeuren.