Splendid Pliss is de naam van een uniek raamdecoratie product van Keje: de plisséstof in frame. De Keje Splendid pliss plaats je op de glaslatten van het raam. Er zijn veel standaard frame kleuren en stoffen waar je uit kan kiezen. Uiteraard is een aangepaste RAL-kleur ook mogelijk. Een voordeel van de Splendid raamdecoratie is dat de vensterbank altijd vrij is. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het gordijn de planten omgooit want deze hebben alle ruimte. Het plisségordijn zit verwerkt in het frame en kan op 2 manieren bediend worden; top-down en bottom-up. De treklijsten zijn gemakkelijk met de hand te bedienen en zijn voorzien van remmetjes waarmee je deze op de gewenste hoogte kan vastzetten. 

Voordelen van de Keje Splendid Pliss

  • Te plaatsen op bijna alle draai-kiep ramen
  • Monteren zonder schroeven of boren
  • Minimale lichtinval door opgesloten plissé stof
  • 100% maatwerk
  • Vensterbank blijft vrij
  • Hoeken in verstek gezaagd

Hoe plaats ik een Splendid Pliss? 

Een aluminium frame van de Splendid Pliss plaats je op de glaslatten door middel van magneetband en staalband.  Het plisségordijn valt deels tussen de glaslatten. Omdat het frame de stof aan de zijkanten omhult wordt de kamer voor 99% verduisterd als het een verduisterend plisségordijn betreft en deze helemaal naar beneden geschoven is. 

Omdat je het product monteert met magneet- en staalband kan je deze er ook gemakkelijk afhalen als je de ramen wilt zemen. Zodra je klaar bent met zemen dan kan je het raamdecoratie product er weer gemakkelijk op klikken.  

Hoe meet ik een Splendid Pliss in? 

Bij het inmeten van een Splendid Pliss kan je het beste gebruik maken van een passtukje. Dit is een stukje van het profiel waarmee je kan passen en meten op je kozijn. Zo kan je zien of het profiel op je glaslat past. Voor het inmeten plaats je het passtukje op de glaslat en kijk je goed of deze recht zit. Daarna zet je met potlood een streepje op je kozijn op de plek waar het passtukje eindigt. Dit doe je aan alle kanten waarna je met een meetlint de afmeting tussen de strepen op meet in breedte en hoogte. Haal van deze maten nog 3mm af en je hebt de totaalmaat van je raamdecoratie. 

De passtukjes zitten verwerkt in de demobox. Deze box heeft alles waarmee jij je raamdecoratie kan uitkiezen. Zo zitten er diverse kleuren frame in, en talloze keuze stoffen. Ook zit er een triple profiel in. Dit profiel is speciaal voor kozijnen met triple glas. Let ook op bij een handgreep van bijvoorbeeld een draaikiepraam. Hier zal je het passtukje tegen de handgreep moeten plaatsen om te kijken of je de raamdecoratie daar met magneet- en staalband vast kan plakken. Het kan dus zijn dat aan die kant van het kozijn het profiel minder ver op het kozijn komt. Dit is echter geen probleem, zolang je met magneet en staalband op een recht oppervlak kan plakken.