Meetinstructies Klemhor

De klemhor is er voor een naar binnen draaiend raam en draai-kiep raam, onderstaand vindt u de meetinstructies.

Breedte & hoogte

Houten- of kunststof-raam:

Meet de breedte en hoogte* van de kleinste raamopening en vul de maten in millimeters in op de bestelpagina. Bij een hoogte groter dan 1500 mm wordt altijd een tussenregel gemonteerd.

*indien er een afwaterstrip/aluminiumdorpel is geplaatst meet dan direct voor (aan de buitenkant) deze strip de hoogte.

Aluminium raam:

Aluminium vlak kozijn: meet de strakke openingsmaat van het kozijn in de breedte en in de hoogte. Tel hier niets bij op! Horrenstunter.nl zorgt voor de juiste productiemaat. Meet ook de dikte van het kozijn en tel  hier 2 mm bij op. Dit is nodig voor het bepalen van de juiste klem. De klemmen zijn 5, 10, 17 of 23 mm diep. De borstel kan 6 mm aan ruimte opvangen. Geef op het in het referentieveld aan dat het om een vlak kozijn gaat.

Aluminium verdiept kozijn: meet de strakke openingsmaat van het kozijn in de breedte en in de hoogte. Tel hier niets bij op! Horrenstunter.nl zorgt voor de juiste productiemaat. Geef op het in het referentieveld aan dat het om een verdiept kozijn gaat, vermeld hier ook het merk en type raam bij.

Belangrijk om te weten:Wanneer er een lekdorpel/afwateringsneus, ventilatierooster of ander uitstekend deel aanwezig is is het plaatsen van een klemhor bij een vlak aluminium kozijn niet mogelijk.

Opstaande aluminium kozijnrand

Opstaande aluminium kozijnrand

Opstaand aluminium kozijnrand - tussen

Verjongd raam

Verjongd raam

Meet nauwkeurig

We adviseren uiteraard tot op de millimeter nauwkeurig te meten. Op basis van onze productiemethoden is er echter altijd enige marge / speling inbegrepen in het uiteindelijke product.

Hanteer zelf dus geen marges bij het doorgeven van de maten!

Breedte & hoogte klemhor

Diepte klem

Onderdelen die invloed kunnen hebben op de keuze voor de diepte van de klem:

Rolluik / screen

Rolluik / screen

Verjongd raam

Verjongd raam

Lekdorpel

Lekdorpel

Luchtrooster

Luchtrooster

Geen bijzonderheden? Bestel de standaard diepte van de klem.

Heeft uw raamkozijn geen bijzonderheden zoals een rolluik, screen of ander obstakel aan de buitenkant en ook geen uitstekende elementen op het raam zelf, zoals een luchtrooster of lekdorpel (ook wel afwateringsbalkje of afwateringsneus)? Kies dan voor de standaard diepte van 10 mm.

Uitstekende delen op raam?

Als er aan de buitenkant van het raam (op het draaiende deel) een lekdorpel (ook wel afwateringsbalkje of afwateringsneus) is, of wanneer er een ventilatierooster is gemonteerd, zal de klemhor verder naar buiten geplaatst moeten worden. Houd hier dus rekening mee met de diepte van de klem. De klemmen zijn beschikbaar met een diepte van 5, 10, 17 of 23 mm. Heeft uw raam een uitsteeksel (zoals een lekdorpel of luchtrooster) welke bijvoorbeeld 12 mm uitsteekt, kies dan een klem met een grotere diepte, zoals die van 17 mm. Vraag eventueel onze verkoopafdeling om advies.

Rolluik, screen of ander obstakel voor het raam?

Als er zich voor uw raam aan de buitenkant een rolluik of screen bevindt, meet dan de afstand tussen het raamkozijn en dat obstakel. Is die afstand meer dan 23 mm, kunt u alle beschikbare dieptes van de klem kiezen. Is de ruimte minder dan 23 mm, selecteer dan een bijpassende diepte van de klem. Bevindt het obstakel aan de buitenkant van het raam zich op bijvoorbeeld 20 mm van het kozijn, kies dan voor de diepte van 17mm of kleiner.

Sluit het raam strak?

Wanneer het raam strak sluit kan het zijn dat de hendel van het draaikiep-raam niet volledig meer verticaal gedraaid kan worden met het sluiten. Dit kan je controleren door een papiertje te vouwen tot 0,9 mm dik en op alle hoeken van het raam één exemplaar te plaatsen en dit te testen. Mocht het raam onverhoopt niet goed meer sluiten, controleert u dan de sluitnokken. Dit zijn excentrisch geplaatste, ronde nokken (aan het draaideel) welke in de meeste gevallen verstelbaar zijn. Hiermee kunt u extra speling creëren. Uiteraard is dit ook altijd na te vragen bij uw kozijnen leverancier.
Indien het kozijn toch te strak sluit om een klemhor te plaatsen adviseren wij om een hor op het kozijn aan de buitenzijde te plaatsen.

Snelle service

Eigen technische dienst

24 uur bedenktijd

Goede prijs/kwaliteit verhouding
Duidelijke telefonische uitleg

Goede prijs/kwaliteit verhouding, Pascal Rinket

Ik heb voor mijn woonkamer de plisse vouwgordijnen gekocht, als zonwering. Ik wilde geen draden meer zien. Dit systeem is grandioos op mijn kunststof kozijnen. Het frame met de gordijnen erin verwerkt, wordt op het kunststof gordijn geplakt en de gordijnen kunnen op elke gewenste stand geplaatst worden. Ramen zemen? je trekt de magneten van het kozijn en je kan zemen. Er werd goed ingemeten en alles paste. Ze werden ook netjes geplaatst.

Plisse vouwgordijnen, J. van Tilburg, Boskoop

Perfecte service

Perfecte service, Mark Nooteboom