Overige vragen2022-12-08T10:40:01+01:00
Supplente ook leverbaar zonder hor?2024-02-19T16:54:53+01:00

Jazeker. Voorzet plissé gordijn in frame noemen wij dat. Die kan je bestellen via deze link.

Thermische breuk en raamdecoratie2023-04-07T13:25:35+02:00

Kan er een thermische breuk ontstaan door het gebruik van raamdecoratie op triple glas?

Hoewel we geen eerdere meldingen hebben van thermische breuken door het gebruik van onze raamdecoratie, is het mogelijk dat dit gebeurt door temperatuurschommelingen. Om dit risico te minimaliseren, open het gordijn aan de boven- en onderzijde een beetje (minstens 1 cm) wanneer de zon vol op het raam schijnt. Het is verstandig om vooraf bij je opstalverzekering te informeren of een eventuele thermische breuk gedekt is.

Raamdecoratie in vochtige ruimtes2023-09-01T13:42:16+02:00

Wanneer je raamdecoratie plaatst in vochtige ruimtes, is er een risico op schimmelvorming in de stoffen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de stoffen goed te laten drogen voordat je ze opvouwt of oprolt. Zorg er ook voor dat de ruimte goed geventileerd is om vochtigheid te verminderen.

Voor vochtige ruimtes zoals badkamers zijn de ‘niet doorschijnende’ stoffen het meest geschikt. Dit type stof minimaliseert niet alleen het risico op schimmelvorming, maar biedt ook de nodige privacy. Als de stoffen vochtig worden, dienen ze zo snel mogelijk te worden gedroogd. Let er bij het reinigen van de stoffen op dat je deze regelmatig schoonmaakt en goed laat drogen om schimmelvorming te voorkomen.

Inzethor in een dubbel raam2023-03-21T13:31:13+01:00

Is het mogelijk om een inzethor te plaatsen in een dubbel raam, met name bij kunststof ramen?

Bij kunststof ramen is het meestal niet mogelijk om een inzethor te plaatsen in een dubbel raam, ook wel verhuisraam genoemd. Dit komt omdat een dubbel raam uit twee delen bestaat: een draai-kiep deel (kiep-kantel) en een draaiend deel. Het draaiende deel bevindt zich naast het draai-kiep deel en heeft een lat waar het draai-kiep deel tegenaan sluit. Vaak zitten er bij kunststof ramen kunststof lipjes aan de boven- en onderkant van deze lat die het plaatsen van een inzethor verhinderen.

Bij houten ramen kan het soms wel mogelijk zijn om een inzethor te plaatsen, afhankelijk van de specifieke constructie. Wij raden klanten altijd aan om zelf te onderzoeken of het plaatsen van een inzethor in hun situatie haalbaar is.

Splendid plissé hordeur vs. Originele plissé hordeur2023-09-01T13:42:46+02:00

Splendid vs. Originele plissé hordeur: wat is het verschil?

De Splendid plissé hordeur is geruisloos, worden volledig op maat geleverd en kan worden gemonteerd zonder schroeven. De hordeur heeft een lagere bovengeleider en kan tot 240 cm breedte worden gemaakt, maar heeft wel een hogere ondergeleider.

De Originele plissé hordeur heeft een lage ondergeleider van 3 mm en is sterker dankzij de kettinggeleiding. De hordeur heeft wel een hogere bovengeleider en de cassettehoogte loopt per 3 cm op. De breedte is maximaal 190 cm.

Kies de hordeur die bij uw behoeften past. Als u een brede opening heeft, is de Splendid plissé hordeur een goede optie. Als u huisdieren of kleine kinderen heeft, is de Originele plissé hordeur wellicht beter.

Marges van de inzethor2023-08-28T13:52:53+02:00

Geef bij de inzethor altijd de maat van de kleinste raamopening (dagmaat) door bij het bestellen.
De lip welke rondom de hor zit (8 mm.) heeft meer dan genoeg ruimte onderstaande marges op te vangen.

Marge kunststof: ca. 5 mm in de breedte en ca. 6 mm in de hoogte

Marge hout: ca. 5 mm in de breedte en ca. 6 mm in de hoogte tenzij de aluminium strip voor de stijlen zit dan is de marge in de hoogte ca. 12 mm.

Showroom – producten bekijken2023-02-13T16:52:15+01:00

Nee, helaas hebben wij geen ‘echte’ showroom. We hebben wel demo’s op onze locatie in Bleiswijk waar je op afspraak kunt komen kijken. Neem hiervoor contact op via telefoon of WhatsApp of stuur een mailtje naar klantenservice@horrenstunter.nl.

Latende en Lamella schoonmaken2023-02-01T17:48:06+01:00

Onderhoud en regelmatige reiniging van jouw Latende of Lamella is belangrijk voor hun levensduur en het verwijderen van stof en vuil. Hieronder vind je een aantal handige tips voor het schoonmaken van jouw jaloezieën, ongeacht het type.

Stap 1: Maak de lamellen stofvrij met een plumeau of vochtige doek.
Stap 2: Maak een handwarm sopje en gebruik allesreiniger om de raamdecoratie af te nemen.
Stap 3: Gebruik een zachte kwast voor het schoonmaken van lastige plekken.
Stap 4: Spoel de lamellen af met lauw water en droog ze vervolgens af met een schone, stof vrije, doek.
Stap 5: Laat de Latende/Lamella goed uithangen nadat ze zijn schoongemaakt.

Let op: draai de achterkant van de lamellen om en maak deze ook schoon.

Plissé gordijnen schoonmaken2023-02-01T17:47:33+01:00

Regelmatig je plisségordijnen schoonmaken is belangrijk. Vaak is het voldoende om het stof met een plumeau af te nemen, maar bij vlekken of andere blijvend vuil kun je in sommige gevallen het gordijn afnemen met een licht-vochtige doek. Let wel: dit is altijd op eigen risico en gebruik geen stofzuiger, omdat deze het gordijn kan beschadigen.

Product groter dan de maximale maat bestellen2023-01-26T14:06:43+01:00

Kan ik een product groter dan de maximale maat in de webshop bestellen?

Ja, dit is mogelijk, maar dit is afhankelijk van de gewenste maatvoering. Stuur een email naar klantenservice@horrenstunter.nl of stuur een WhatsApp met het product dat je op het oog hebt en welke afmetingen je deze graag wil hebben. Dan kijkt de klantenservice of dit mogelijk is.

Tussenstijl bij raamhor2024-04-10T15:59:30+02:00

Voor extra stevigheid en duurzaamheid wordt automatisch een tussenregel toegepast bij raamhorren met afmetingen groter dan 1500 mm. Bij horren die breder zijn dan 1500 mm, wordt deze tussenregel verticaal geplaatst om optimale stabiliteit te waarborgen. Daarnaast kan een tussenregel ook worden toegepast bij raamhorren die bijna vierkant zijn of voorzien zijn van pollengaas. Dit zorgt voor een optimale spanningsverdeling en verlengt de levensduur van uw raamhor.

Wat is het voordeel van een tussenregel in mijn raamhor?
De tussenregel zorgt voor extra stabiliteit en stevigheid, vooral bij grotere afmetingen of specifieke materialen zoals pollengaas. Dit helpt om de vorm van de hor te behouden en garandeert een langdurig gebruik.

Beïnvloedt de tussenregel de functionaliteit of het uiterlijk van de hor?
De tussenregel is zorgvuldig ontworpen om de functionaliteit niet te hinderen en om subtiel te integreren met het strakke ontwerp van de inzethor. Ons doel is om zowel esthetiek als functionaliteit te waarborgen.

Kan ik de plaatsing van de tussenregel aanpassen?
De plaatsing van de tussenregel wordt bepaald door de afmetingen van de hor en is geoptimaliseerd voor maximale stevigheid en duurzaamheid. Hierdoor is de positie vast en niet aanpasbaar.

Andere benamingen voor de tussenstijl zijn: Middenligger, tussen regel, tussen stijl, midden ligger, tussenregel.

Alsnog insecten binnen2022-12-07T14:51:51+01:00

Horren geplaatst maar alsnog insecten in huis? Dat kan gebeuren!
Met de volgende tips zorg je er voor dat je deze ongenode gasten buiten houdt:

  1. Schud je af voordat je van buiten naar binnen gaat. De meeste muggen en vliegen liften via je shirt of broek mee naar binnen.
  2. Sluit de hordeur direct. Dit voorkomt dat deze simpelweg naar binnen vliegen via de geopende deur
  3. Controleer je ventilatie roosters en afzuigsysteem maar ook scheuren, gaten en kieren. Via deze weg willen vliegen en insecten binnen komen.
  4. Zet alleen ramen open met een hor. ‘s Avonds snel afkoelen door de ramen open te zetten, maar dan wel allen de ramen openen met een hor!
  5. Verwijder de bron. Muggen leggen hun eitjes in stilstaand water, zelfs een klein laagje is voldoende. Vliegen komen voornamelijk op af op warmte, droogte en vooral geur. Denk daarbij aan uitwerpselen van mens en dier, rottende kadavers of rottend voedsel (GFT-bak).

Heb je last van een plaag?

Ga dan opzoek naar de oorzaak. Horren houden de ongenode gasten grotendeels buiten, maar bij onder andere een hordeur zullen er altijd vliegen binnen komen bij het openen of sluiten van de deur.

Kan ik de Splendid Plissé Hordeur schoonmaken?2022-12-07T15:03:56+01:00

Ja dat kan zeker. Het gaas kan je schoonmaken met een natgemaakte zachte borstel of doek, dit kan ook met een zachte borstel en een stofzuiger. Je veegt dan het vuil vanaf de hor de stofzuigermond in. De geleiders houd je schoon door regelmatig met de stofzuiger het vuil er uit te halen, optioneel kan je met een kwast of zachte borstel het vuil uit de geleiders los maken en daarna opzuigen.

Bij het afronden van de order zie ik opties/extra kosten, wat zijn dat?2023-01-30T10:19:05+01:00

Bij het samenstellen van de producten op onze website krijg je diverse opties. Sommige zijn zichtbaar, zoals bijvoorbeeld een afwijkend type gaas of stof, en sommige zijn onzichtbaar, zoals prijs staffels op de breedte en hoogte van de producten.
De prijs die je bij het product ziet staan is de prijs inclusief de ‘extra kosten’ en ook altijd de prijs die je bij het afrekenen moet voldoen. Alleen zie je bij het afrekenen de opbouw van deze opties.

Gaas opties2022-12-07T13:48:14+01:00

Voor onze raamhorren hebben wij verschillende gaas opties. Denk aan anti-pollen-gaas, petscreen, zwart gaas en grijs gaas.

Bekijk onderstaande tabel voor al onze horren en welke gaasopties er beschikbaar zijn.

Type horGrijs gaasZwart gaasPollengaas*Petscreen
InzethorJaJaJaJa
KlemhorJaJaJaJa
Rolhor windvastJaNeeNeeNee
VoorzethorNeeJaNeeNee
Inzet PlisséhorNeeJaNeeNee
Voorzet PlisséhorNeeJaNeeNee
SupplenteNeeJaNeeNee

*Dit speciale anti-pollen-gaas is alleen leverbaar in de kleur zwart en houdt 99% van alle pollen tegen. Het pollenwerend gaas laat wel wat minder licht en lucht door dan het ‘normale’ horrengaas. Bij pollenwerend horrengaas kan er aan de randen van de hor plooivorming ontstaan of oneffenheden in het gaas voordoen. Dit komt doordat dit speciale pollengaas strakker en stugger is en daardoor anders van structuur is. Ook kan het voorkomen dat er golfjes of in het gaas of donkere/lichtere banen in het gaas zitten. Gelukkig heeft dit geen effect op de werking van het gaas.

Kwaliteit en productie2023-05-16T14:16:45+02:00

Horren en hordeuren zijn er in diverse soorten en kwaliteiten. De horren van Horrenstunter.nl worden met hoogwaardige materialen gemaakt welke uitstekend hergebruikt kunnen worden en dat is goed voor het milieu. Horrenstunter.nl koopt de producten in bij diverse Nederlandse assembleurs welke de horren volgens opgegeven specificaties produceren. Echt maatwerk dus.

Een belangrijk aspect van dit maatwerk is de verstekverbinding van de hoeken van de horren en hordeuren. Deze verstekken hebben een kleine tolerantie, wat betekent dat ze niet exact op elkaar aansluiten. Dit kan bij tegenlicht zichtbaar zijn als een kleine kier. Deze eigenschap is echter inherent aan maatwerkproducten en doet niets af aan de werking van de horren en hordeuren. Insecten kunnen er niet doorheen vliegen, omdat ze geen evenwichtsorgaan hebben en alleen op warmte afkomen. Het verstek perfect op elkaar laten aansluiten is helaas onmogelijk bij maatwerk en kan niet verholpen worden.

Maatwerkproducten kunnen echter wel kleine krasjes of oneffenheden hebben. Dit omdat alle producten met de hand geproduceerd worden. Dit proberen wij uiteraard zo veel mogelijk te voorkomen maar dit kan niet volledig uitgesloten worden. Mocht er onverhoopt toch een krasje op de hor zitten kan dit er vaak eenvoudig uit gepoetst worden.

Het aluminium van alle producten wordt ‘gemoffeld’. Moffelen is een manier om aluminium te voorzien van een krasvaste en slijtvaste laklaag die minder gevoelig is dan het spuiten.

Horren schoonmaken2022-12-07T15:09:29+01:00

Ja je kan erg eenvoudig de horren schoonmaken.

Alle horren van Horrenstunter.nl zijn gemaakt van weerbestendige materialen en hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Het gaas kan je schoonmaken met een natgemaakte zachte borstel of doek. Gebruik geen agressieve middelen zoals bleek en andere bijtende schoonmaakproducten of oplosmiddelen.

IP-adres geblokkeerd2023-02-17T11:48:04+01:00

De melding ‘IP adres geblokkeerd’ komt doordat er een beveiligings-plugin actief is die brute-force inlog pogingen probeert te beperken. Na te veel mislukte pogingen om in te loggen wordt de toegang tot het account, tijdelijk, geblokkeerd.

Deze blokkade van het IP-adres word na 1 uur automatisch opgeheven.